Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

  Regulament intern

  baDeoL
  baDeoL
  Administrator

  Mesaje : 54
  Data de inscriere : 05/07/2010
  Varsta : 28
  Localizare : Constanta

  Regulament intern Empty Regulament intern

  Mesaj Scris de baDeoL Mar Iul 06, 2010 1:13 am

  REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI eSupport


  1. Generalitati

  Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
  Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

  Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Softpedia, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Softpedia sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

  Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. SoftNews NET isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
  Softpedia are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

  2. Interdictii

  Pe forumul Softpedia urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

  a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

  b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
  civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

  c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. SoftNews NET nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

  d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

  e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

  f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

  g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

  h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

  i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Softpedia in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatie" (gen adrese web, etc). Fac exceptie insertiile de tip "personal ad" din semnaturi (pentru detalii consultati sectiunea 9 a acestui regulament).

  j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

  k. folosirea de proxy-uri anonime

  l. folosirea de catre minorii sub 16 ani a ariilor marcate cu un cerc rosu in care este inscris numarul 16

  m. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze
  nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

  n. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

  o. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului

  r. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

  s. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

  t. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 2000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

  u. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

  v. crearea unui blog pe aria dedicata cu scopul de a publica mesaje publicitare. Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a sterge fara preaviz orice blog care nu respecta aceasta regula sau oricare alta prevedere din regulamentul forumului

  w. postarea de subtitrari, initierea sau intretinerea discutiilor despre acestea

  SoftNews NET isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, SoftNews NET isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

  Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Softpedia sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

  3. Recomandari

  Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Softpedia:

  a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar SoftNews NET putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

  b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti?"...

  c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

  d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

  e. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

  f. sa nu abuzeze de mesajele PM

  g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

  h. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

  i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

  j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Softpedia

  k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Softpedia; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

  4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

  Moderatorii sunt obligati:

  - sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
  - sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
  - sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
  - sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
  - sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

  In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

  - sa stearga orice post considerat offtopic
  - sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
  - sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
  - sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
  - sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

  5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

  Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

  - sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
  - sa baneze fara avertizare userii ce injura, posteaza warez/cracks
  - sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul (pe Area51)
  - sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
  - sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Castiga 1 milion.... etc) si sa baneze autorii acestora
  Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

  6. Responsabilitati

  In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, SoftNews NET nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

  Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine SoftNews NET, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, SoftNews NET nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

  Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

  In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Softpedia, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
  Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

  7. Sectiunile forumului

  Forumul Softpedia cuprinde mai multe sectiuni, care trebuie respectate ca atare, pentru usurinta citirii mesajelor postate.
  1. Concursuri Softpedia
  - Va rugam folositi numai aceasta sectiune pentru discutii despre orice concurs organizat de Softpedia in trecut, sau pentru orice idee de concurs viitor sau de premii etc

  2. Soft Related / OS
  - Intotdeauna cautati pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] inainte de a intreba de un program/joc/driver etc. Exista zone pe site specializate in drivere [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , Jocuri [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ...etc.
  - Postati problemele legate de sistemul de operare Windows doar in cadrul ariei Windows. Lucru valabil si pentru MAC, Linux...etc.

  3. Professional Zone
  - Nu mai postati anunturi de recrutare in cadrul ariei "Programming"!!! Exista pentru acest gen de anunturi aria "Locuri de munca".

  4. Pasiuni comune
  -Incercati sa respectati atat ariile din cadrul acestei sectiuni, cat si incadrarea mesajelor dvs in subforumul corespunzator.

  5. E-Opinions
  - la Editoriale sunt rugati sa deschida subiecte noi doar cei ce au un subiect si il dezvolta. Nu sunt acceptate posturile in care utilizatorii cer doar parerea altora, fara a si-o spune pe a lor si fara a o argumenta.
  - UNDE / CAND / CUM ? este o arie ce-si propune sa ajute userii sa gaseasca rapid un anumit obiect, serviciu...etc. Din aceasta cauza, este foarte recomandabil sa concepeti subiectul thread-ului cu multa atentie. Ceva de genul: "Unde gasesc vopsea rosie" sau "Cand este eclipsa de anul acesta" ...etc.
  - In cadrul ariei "Opinii despre produse / servicii" va rugam sa alegeti cu foarte mare atentie subiectul si sa cautati inainte de a posta pentru ca e foarte probabil sa mai existe un thread ce face referire la firma/serviciul la care va referiti. In plus, incercati sa aveti un limbaj/ton civilizat chiar daca sunteti deranjat de o anumita firma... Ati fi surprinsi sa stiti cati angajati ale diverselor firme citesc acest forum.

  6. Life & Entertainment
  - Nu postati cu inversunare (spam) la fun pentru ca posturile nu se contorizeaza in cadrul acestei arii. In plus incalcati si regulamentul daca nu postati ontopic...

  7. Promo
  - Pe aria "Site-uri" vor fi acceptate din acest moment discutii despre site-uri si numai despre site-uri! Nu sunt acceptate forumurile sau site-urile ce sunt postate cu un vadit scop comercial. Aceasta arie va fi rezervata discutiilor despre site-uri (design, realizare...etc) si atat. Nu sunt acceptate nici cererile de link exchange !
  - In cadrul ariei "Bursa" puteti vinde si cumpara orice atat timp cat nu incalcati legile acestei tari.

  8. Feedback
  - Incercati sa aveti un ton politicos atunci cand faceti o reclamatie si dati cat mai multe detalii in legatura cu problema d-voastra.
  - Nu folositi aceasta arie pentru altceva decat FeedBack-ul referitor la site/forum.

  9. Personal AD

  Utilizatorii cu cel putin 2000 de mesaje pe forum pot promova un site la alegere prin definirea unui "personal ad" format dintr-un text de maxim 160 de caractere si un link. Acest link poate fi extern, dar site-ul destinatie nu trebuie sa ofere continut ilegal, pornografie, virusi (paragrafele 2c, 2d, 2m din acest regulament). Totodata, site-ul destinatie nu poate fi unul concurent cu cele detinute de SoftNews Net SRL (forumuri, site-uri cu profil software download sau automotive).

  Incalcarea acestor prevederi duce la restrictionarea dreptului de a mai folosi optiunea "personal ad" sau chiar la suspendarea definitiva a contului (ban).

  10. Colaborari

  In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere la webmaster. (@softpedia.com). Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator nu este asa de simpla cum pare.

  11. Protectia datelor cu caracter personal

  Softnews Net SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal, sub numarul 5899.

  12. Prevederi finale

  Acest regulament intra in vigoare de astazi si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
  Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.

   Data/ora curentă este: Lun Mar 01, 2021 11:41 pm